Uzak Doğu Mutfağından Örnekler

Aşçılık Programımızda “Dünya Mutfakları” dersi kapsamında “Uzakdoğu Mutfağı”ndan örnekler, misafir şefimiz İrem Esen ve mezun öğrencimiz Atalay Yılmaz eşliğinde yapıldı.

Mitte Karaköy Restoran’ın Executive Şefi İrem Esen ve birlikte çalıştığı Atalay Yılmaz Uzakdoğu mutfağı hakkında öğrencilerimize yemeklerin pişirilmesi, kullanılan soslar, kullanılan malzemeler, malzemelerin hazırlanışı ve sunumu hakkında bilgiler verdiler.

Yapılan uygulamalarda Endonezya,Tayland ve Japon mutfaklarından örnekler hazırlandı.

Mie Goreng ( Endonezya)

Nası Goreng ( Endonezya)

Beef Tobanyaki ( Japonya)

Sushi çeşitleri ( Japonya )

Hindistancevizli Miso Çorbası ( Japonya )

Pad Thai ( Tayland )