Meslek Yüksekokulu Otel ve İkram Hizmetleri Bölümünde öğrenim gören 45 kişilik öğrenci grubu tarafından 16 Aralık 2021 Perşembe günü Yalova’nın önde gelen firmalarından ETSE-ET Hayvancılık Et ve Et Ürünleri firmasına teknik gezi düzenlendi.
Bölümdeki öğretim elemanlarıyla beraber öğrencilerimize, firma yetkilileri tarafından firmanın çalışma sistemi hakkında bilgilendirme yapıldı. Ardından gıda sektöründe, gıda ve personel hijyeninin önemi vurgulandı ve öğrenciler de uygulamalı olarak yerinde inceleme fırsatı buldu.
Öğrencilerimize firma çalışanları tarafından büyükbaş hayvanların türleri ve et kalitesi hakkında tanıtıcı bilgiler verildi. Ardından karkas olarak tesise gelen ürünlerin veteriner tarafından ilk kontrolünün yapıldığı, temizlendiği, parçalandığı, paketlemenin yapıldığı ve depolandığı alanlar firma çalışanları tarafından öğrencilerimize tanıtıldı. Öğrencilerimiz teknik gezi sırasında derslerde teorik ve uygulamalı olarak öğrendikleri bilgileri sektörde gözlemleme fırsatı buldular.
Teknik gezi kapsamında meslekleri ile ilgili bilgi alan öğrencilerimiz, teknik gezinin başından sonuna kadar kendileriyle yakından ilgilenen ETSE-ET çalışanlarına Yalova Üniversitesi adına teşekkür ettiler.