9. ULUSLARARASI GASTRONOMİ FESTİVALİNDE
DÜNYA 3. SÜ VE 4. SÜ OLDUK
Aşçılık Öğrencilerimizden Ümit ÇELİK, Fariz AKBAL, Gİzem KOÇABAŞ Pratik Ekip kategorisinde ,Murat DOĞDU Pratik Ustalar, Gökhan KURT Pratik Ekip kategorisinde Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivaline katılarak dünya çapında başarılı şeflerin bulunduğu jürilerin seçimleriyle uluslararası dereceler elde etmişlerdir. Bu başarılarından Dolayı Değerli Öğrencilerimizi ve Öğretim Görevlisi arkadaşlarımızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali
İstanbul Gastronomi Festivali, Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen uluslararası bir gastronomi yarışmasıdır.
Tüm Aşçılar Federasyonu'nun 2008 yılında WACS'a üyeliğinin kabul edilmesinin ardından 8.sini gerçekleştireceğimiz festival uluslararası anlamda daha da önem kazanıyor.Dünya Şefler Birliği'nin (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde yapılacak yarışmalarda başarı gösteren şefler madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların sahipleri olacaklar.
2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'da gerçekleştirilecek olan festival, Türkiye'nin ve Türk Mutfak Kültürü'nün tanıtılmasında önemli bir rol sahibi.