Yalova Turizm Çalıştayı Gerçekleştirildi

Yalova Turizm Çalıştayı Gerçekleştirildi

Yalova Valiliği, Yalova Üniversitesi ve Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen “Yalova Turizm Çalıştayı” 7 Mart 2024 tarihinde Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın başkanlığında gerçekleştirilen açılış oturumunda Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Tahsin Becan ve Sayın Valimiz açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programından Öğr. Gör. Dr. Yasin Özaslan Yalova Turizm Çalıştayı’nın amacı ve yöntemi ile ilgili sunumunu yaptı. Özaslan, bilgilendirme sunumunda öncelikle çalıştayın başarılı bir şekilde icra edilmesinde çok büyük katkıları olan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu ve Üniversitemiz öğretim üyeleri; Dr. Öğr. Üyesi Nur Neşe Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Övgü Açıksözlü, Öğr. Gör. İlbey Varol, Öğr. Gör. Reyhan Bostancı, Öğr. Gör. Mehmet Emin Tura ve Öğr. Gör. Çağrı Dilmen’e teşekkürlerini iletti. Sunumunun devamında çalıştayın sorun arama ve çözüm üretme olarak iki şekilde gerçekleştirildiğini, ilk toplantıların 14-15 Şubat 2024 tarihleri arasında Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda turizm sektörünün önemli paydaşlarından oluşan 79 adet katılımcı ile yürütüldüğünü ve toplantı sonunda toplam 56 adet sorun tespit edildiğini ifade etti. Çalıştay komitesinde yer alan uzman akademisyenlerin görüşleri doğrultusunda sorunların öncelikle gruplandırıldığını ve gruplandırılan sorun başlıklarının; Sağlık Turizmi, Kırsal ve Doğa Turizmi, Gastronomi Turizmi, Tanıtım ve Markalaşma, Yerel Yönetimler ve Altyapı başlıklarından oluştuğunu ifade etti. Özaslan’ın bilgilendirme sunumunun ardından, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı adına Ceylan Şensoy, “TGA Ürün Pazarlama ve Tanıtım Faaliyetleri” sunumunu gerçekleştirdi.

Çalıştayın öğleden sonraki oturumunda ise beş farklı masada; alanında uzman akademisyenler, turizm sektöründen önemli paydaşlar, TÜRSAB yetkilileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanları ve İlimizin önemli kurumlarının temsilcileri, belirlenen sorunlara ilişkin çözüm önerilerini paylaştı. Kapanış oturumunda, masalardaki moderatörlerin değerlendirme sunumlarının ardından Yalova Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, katılımcılara teşekkür ederek çalıştaya katkılarından dolayı katılım belgelerini takdim etti. Yalova Turizm Çalıştayı'nın raporu, üniversitemizdeki akademisyenler tarafından hazırlanacak ve kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bu çalıştayın ilimize ve bölgeye olumlu katkılarda bulunması beklenmektedir.